Tre dagar i KL

I fredags åkte vi vidare mot huvudstaden! Puteri Pacific fixade en taxi till Larkin Bus Station, och de gav oss rådet att köpa biljetter vid biljett-disken och inte från personer på gatan. Men så snart vi kom dit hade en kille från något bussbolag börjat plocka ur våra väskor, ytterst hjälpsam och trevlig, och vi hade redan glömt bort att vi inte skulle köpa av honom. Han ledde oss till en fin modern buss med bekväma och breda säten, som gick att luta bakåt, och vi orkade inte vara besvärliga. Priset var ändå skäligt för en 5-timmarsresa, 45 MYR/person (ca 100 SEK), även om det skulle kosta 31.20 MYR enligt boken. Lite lurade blev vi ju, men rådet har fastnat till nästa gång.

Finbuss med sköna säten

Finbuss med sköna säten

Bussen stannade på ett fåtal ställen på vägen så att man fick möjlighet att göra toalettbesök på osanitära restauranger, men det finns ju alkogel! Bussen stannade på någon busscentral strax utanför stan och de hade långa rader av väntande taxis, så vi tog den bekvämligheten när vi hade så mycket packning. Det verkade även finnas tunnelbana. Taxin körde oss raka vägen till Piccolo Hotel, och de stackarna som tog emot våra väskor fick bära upp dem för trapporna eftersom de inte hade någon ramp eller hiss i entrén. Av någon anledning blev vårt Deluxe-rum uppgraderat till en Executive Suite igen, denna gång utan extra kostnad! Vi klagade verkligen inte för det var ett fint modernt rum. Utsikten hade kunnat vara bättre, men på tredje våningen kan man inte vänta sig så mycket kanske.

Fasaden på Piccolo Hotel

Fasaden på Piccolo Hotel

Rymlig lobby med korall- och fisktema

Rymlig lobby med korall- och fisktema

Snygg modern stil, gillar divanen!

Snygg modern stil, gillar divanen!

Fräsch toalett och dusch på varsin sida om spegeln.

Fräsch toalett och dusch på varsin sida om spegeln.

Vi tog en kort rundvandring i området Bukit Bintang i jakt på middag och insåg hur centralt hotellet verkligen låg – vi var fullkomligt omgivna av flashiga gallerior och kvällsaktiva människor! Ett riktigt drömläge för turister!

Petronas Twin Towers sticker upp i bakgrunden!

Petronas Twin Towers sticker upp i bakgrunden!

Gallerian Pavillion

Gallerian Pavillion

Dain hade läst något om en prisvärd japansk buffé som vi efter lite om och men hittade på våning ”Relish” i gallerian Starhill Gallery. Det kändes rätt mycket att betala 88 MYR/person (ca 200 SEK plus skatt/service) men det var det värt alla gånger! Bufféraderna tog aldrig slut och man gick nästan vilse i labyrinten av mat… De hade så otroligt mycket att välja på i sushi-/sashimiväg, tempura, teppanyaki, nabe (valfri buljong), soppor, efterrätter och alkohol. Jag var tvungen att spela in en film även om man ser lite dåligt vad de individuella rätterna är så förstår man omfånget.

En av bufféraderna

En av bufféraderna

Dain dricker "fragrant coconut"

Dain dricker "fragrant coconut"

Allt var så fräscht och fint upplagt, kockarna var trevliga och vi blev till och med välkomnade med ett rungande (om än lite tveksamt uttal) ”irasshaimase”. Vi hade en supertrevlig kväll och en rolig upplevelse, om ni ska äta gott i KL så kan jag varmt rekommendera Yogoya!

På lördagen skulle vi hinna med det viktigaste, att åka upp i Petronas Twin Towers och kolla på utsikten från deras Skybridge som länkar ihop skyskraporna. Vi tog oss dit till fots eftersom det låg så nära att man såg spirorna sticka upp mellan husen. På vägen gick vi igenom KLCC (Kuala Lumpur City Center) Park, som såg rätt generisk och trist ut.

Karta över KLCC Park

Karta över KLCC Park

Rätt tråkigt, eller hur?

Rätt tråkigt, eller hur?

Tornen står omgivna av Suria KLCC

Tornen står omgivna av Suria KLCC

Obligatorisk pose från baksidan av gallerian.

Obligatorisk pose från baksidan av gallerian

Efter att ha fotobombat tornen från alla möjliga vinklar så letade vi oss ner till källaren i gallerian Suria KLCC, där man skulle kunna köpa biljetter. Snopna blev vi mötta av en skylt där det stod att bron var stängd för renovering… Lika bra ändå kanske, eftersom utkiksvåningen i KL Tower (Menara KL) ligger minst 100 meter högre upp på sina 276 meter, plus att utsikten är över den snyggare byggnaden. Vi gick dit istället och tog oss upp.

KL Tower skymtar fram nästan överallt

KL Tower skymtar fram

Också obligatorisk pose.

Också en obligatorisk pose

Regnmolnen försämrade utsikten lite.

Regnmolnen försämrade utsikten lite

Det var ett paragliding-evenemang från översta planet.

Det var ett basejumping-evenemang från översta planet

I biljettpriset ingick även ett besök på ett minizoo som de hade på bottenvåningen. Man kunde alternativt välja ponnyridning eller Formel1-simulator, men det intresserade inte oss. Zoot var ändå rätt bra, även om djuren hade det väldigt trångt. Vi tillbringade en bra stund där inne.

Det lilla zoot hade rätt mycket.

Det lilla zoot hade rätt mycket

Orm runt halsen på mig!

Orm runt halsen på mig!

Och orm runt halsen på Dain!

Och orm runt halsen på Dain!

Efter mycket promenerande var vi väldigt trötta i fötterna, så vi passade på att besöka hotellets inhyrda fiskspa Morino Kaze. Det var helt klart det finaste stället jag varit på vad gäller Dr. Fish, och fiskarna såg ytterst välmående ut. Det som var extra kul var att de även hade en bassäng med stora fiskar av samma sort (upp till 15 cm långa) som man kunde prova om man vågade. Det var lite roligt, för då kände man varje individuell fisk istället för ett kittlande ”moln”. Dain tyckte det var kul också!

Bilden gör inte miljön rättvisa, det var jättemysigt på Morino Kaze

Bilden gör inte miljön rättvisa, det var jättemysigt på Morino Kaze

Vi avslutade kvällen med att besöka Central Market en timme innan stängning, men det var mycket eBay kinafabrik-skräp blandat med vanligt hederligt hantverk. Kanske ett betyg ”meh” är på sin plats. Vi tog även några trevande steg in på nattmarknaden i Chinatown, som låg precis runt hörnet. Till vår glädje hittade vi det som i Japan kallas för ”niku man” – ett ångkokt degknyte fyllt med kött! Vi mumsade i oss några stycken och gick ett par vändor i kvarteren mellan alla gatustånd. Tyvärr var det bara skräp där också, piratkopierade väskor, tröjor, skor och klockor blandat med souvernirer av usel kvalitet. Och jobbiga försäljare. Men ändå gillar jag nattmarknader, kan någon förklara?

Huvudingången till Central Market

Huvudingången till Central Market

I huvuddelen av marknaden

I huvuddelen av marknaden

Utomhusdelen

Utomhusdelen

Vår sista heldag i KL var i söndags, och det viktigaste som var kvar att se var Batu Caves. Det är en av de äldsta grottorna i världen och rymmer miljarder fladdermöss av ljudet att döma. Det är svårt att undgå den imponerande guldstatyn föreställande Murugan, som är en hinduistisk gud, vackert belägen med grottöppningen i bakgrunden.

Området framför grottorna

Området framför grottorna

Den enorma guldstatyn

Den pampiga guldstatyn

Utsikten från toppen av trappan

Utsikten från toppen av trappan

Med grottingången i bakgrunden!

Med grottingången i bakgrunden!

Den tre-filiga trappan upp till grottan består av 272 steg, och om man kämpar sig uppför den så belönas man av kokosnöt-kastande apor och mötande lika svettiga turister som är på väg ner. Dit de flesta går är tempelgrottan, som är en halvöppen kammare med enorm takhöjd. Lite småaltare ligger utspridda längs väggarna och ett lite större tempel ligger på andra sidan uppför en mindre trappa. Där bor även ett tiotal apor som inte är blyga inför att stjäla folks plastpåsar. De vet nämligen att de brukar innehålla mat som ska offras vid altaren och rycker med överaskande kraft till sig allt de kommer åt.

Det är mörkt där inne...

Det var mörkt där inne...

Huvudtemplet låg en bit in, uppför en trappa

Huvudtemplet låg en bit in, uppför en trappa

Lord Murugan Temple

Lord Murugan Temple

Söt men tjuvaktig!

Söt men tjuvaktig!

På väg ut lockades vi lite av en skylt som gjorde reklam för den mörka grottan (Dark Cave), där man kunde få en 45 minuter lång guidad tur. De skröt även om alla sällsynta grottversioner av spindlar och insekter man kunde se, vilket jag snarare backade på än något annat. Men Dain ville gärna gå och det lät ju spännande, så vi tog tillfället och började vandringen in till den stora kammaren (Great Chamber).

Fakta om Dark Cave

Fakta om Dark Cave

Karta över grottorna

Karta över grottorna

The Great Chamber

The Great Chamber

Det var inte så himla mycket kryp, om man bortser från kackerlackorna som tydligen gillar att äta guano (fladdermus-bajs). Ace Ventura, någon? :D

Efter en liten refresher på hotellet så tog vi en promenad till Kompleks Kraf Kuala Lumpur, som är ett ställe där de säljer riktigt hantverk till överpris. Vi köpte bara ett par saker där, eftersom det egentligen var muséet vi ville åt. Riktigt intressant faktiskt, kan rekommendera det! Precis när vi skulle gå tillbaka började det att regna, så vi stannade en stund och tittade i deras ”Craft Village” som rymmer några av artisternas egna studios och småbutiker. Där fick vi nöjet att prata med en konstnär som jobbar med batik och hade designat några av vykorten som jag skickat! Bara för att han var så gullig så köpte jag en liten målning på silke.

Kompleks Kraf KL

Kompleks Kraf KL

För kvällen hade jag tittat ut Berjaya Times Square, eftersom det alltid var så mycket folk vid monorail-stationen Imbi (en station från oss). På deras hemsida står det att byggnaden med sina två torn rymmer mer än 1000 butiker och småstånd, vilket kan stämma. Men det var inte mycket att ha i shoppingväg, tyvärr. Vi hittade däremot jättegod thailändsk koreansk BBQ på BAR-B-Q PLAZA. Otippat!

Berjaya Times Square

Berjaya Times Square

Imponerande antal men besvikande butiker i sig

Imponerande antal men besvikande butiker i sig

Mycket mat som skulle grillas på BAR-B-Q PLAZA

Mycket mat som skulle grillas på BAR-B-Q PLAZA

Lite annorlunda grill än det koreanska gallret

Lite annorlunda grill än det koreanska gallret

Vi tog faktiskt en sista sväng in på Morino Kaze och valde deras paket för fiskpedikyr + 60 minuter helkroppsmassage. Jag tog någon balinesisk djupverkande variant och Dain valde japansk… Han blev lite förvånad då de bad honom ta på sig pyjamas! Hahahaha

Fisk-spa!

Fisk-spa!

Annonser

One thought on “Tre dagar i KL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s