Utflykt till Pulau Perhentian Kecil

Vår sista dag på Bubbles har mest gått åt till att planera vår vidare resa, men vi hann med en båttur till Pulau Perhentian Kecil (Lilla Perhentian Island) i alla fall. Allt för att maxa checklistan! Long Beach var nog helt fel ställe för mig, kanske rätt för andra men efter en vecka på Bubbles med deras vänliga, personligt bemötande personal och den lugnande känslan av att vara ”hemma” så skulle jag aldrig vilja bo där. Det var grumligt vatten, mycket folk och båtar, skräpigt och nedgånget. Det fanns väl ett hotell som såg ok ut, BuBu Resort, men annars blev jag inte speciellt impad av någonting faktiskt.

Long Beach med 50% trasiga parasoll

Long Beach med 50% trasiga parasoll

Rätt nedgångna "chalets" vid stranden

Rätt nedgångna "chalets" vid stranden

BuBu Resort

BuBu Resort

Man kunde gå en stig tvärsöver öns midja, 10 minuters promenad, för att komma till Coral Bay – en närliggande strand med omtalad vacker solnedgång. Den korta promenaden var dekorerad med högar av skräp, rivna hus och byggarbetsplatser… Man kände nästan lite obehag att gå där, även om det var gjort för att turister skulle gå mellan stränderna. Rutten är till och med utmärkt i min version av Lonely Planet! Pinsamt. Jag skulle säga att stranden vid Coral Bay är i likadant skick som Long Beach, men jag kanske bara är grinig efter den besvikande vandringen. Gott om dyk-klubbar fanns det på båda stränderna i varje fall, och många skabbiga matställen. Vi stannade bara drygt en timme på Kecil.

Byggarbetsplats innan stigen mynnade ut på Coral Bay

Byggarbetsplats då stigen mynnade ut på Coral Bay

Coral Bay

Coral Bay

Strandunderhållningen på Coral Bay

Strandunderhållningen på Coral Bay

Så imorgon (söndag) åker vi med 8-båten till Kuala Besut där vi tar oss samma väg tillbaka till Kota Bharu som vi kom. Vi stannar natten till måndag på ett nytt hotell, Crown Garden Hotel. Det är samma prisklass som Habib Hotel, men ser något bättre ut på bilderna plus att läget var mer förmånligt för de saker vi vill titta på i stan. Tidigt måndag morgon hoppar vi på djungel-tåget, som åker rakt igenom regnskogen Taman Negara, och vid 14-tiden ankommer vi Jerantut. Därifrån fixar vi en taxi till Kuala Tahan som är knytpunkten för alla regnskogs-resorter. Vi har bokat en natt på hotellet Rainforest Resort men kanske stannar fler om det visar sig att vi inte hinner se allt, alternativt att tåget vidare söderut från Jerantut till Singapore är fullbokat.

Annonser

One thought on “Utflykt till Pulau Perhentian Kecil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s