10 meter under ytan

Det erbjuds tre dyktillfällen varje dag, men vi brukar vara helt slut efter det andra. Idag har vi hunnit med ett dyk vid Tokong Laut och det andra vid Sea Bell Rock. Det finns två vrak i närheten och vi ska ta oss till Sugar Wreck imorgon, som är det grundare av dem och ligger på 20 meters djup. Vietnamese Wreck ligger på 26 meters djup, men det får inte vi dyka ner till med vår OWD-licens. Platserna finns utplottade på dykcentrets egen karta nedan.

Karta över dykplatser kring Perhentians

Karta över dykplatser kring Perhentians

Vi hade riktig tur med sikten och djurlivet på det första och fick se både Trigger Fish, självlysande sniglar, Angel Fish och en hel del fiskstim. En av de andra gästerna på Bubbles brukar ta med sin undervattens-kompatibla kamera så jag frågade om han kunde fota oss – här är resultatet!

Chiiiisu!

Chiiiisu!

Det andra dyket började riktigt uselt med grumlig sandbotten och gråa växter… Men mot slutet när vi kom upp på korallen (5 meters djup) så badade allt i färg, så härligt och vackert! Det ryktades om att en trebenad sköldpadda skulle bo där i närheten, ”Stumpy”, men honom såg vi inte till. Tyvärr är det inte helt ovanligt att sköldpaddor skadas av propellrar och dylikt, så kanske kommer vi stöta på en kompis till honom någon annan stans. Eller en hel sköldpadda för den delen! Imorse såg vi i alla fall en apa i träden utanför restaurangen, så djurliv finns det även om det är en isolerad ö.

Annonser

One thought on “10 meter under ytan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s