Bubbles Dive Resort

Den lilla resorten vi bor på heter Bubbles, en gullig koloni med egen strand belägen i en öppning i den täta skogen på Perhentian Besar (=”stora Perhentian”). Till väster ligger Perhentian Kecil (=”lilla Perhentian”). Det finns en restaurang som serverar frukost, lunch, eftermiddags-fika och middag. Det är generösa portioner och man får ofta en tallrik färsk skuren frukt till efterrätt. Boendet är enkelt och nästan lite primitivt, men vi varken förväntade oss eller ville ha något annat på en ö. Vi har deras Deluxe-rum för två personer med stor säng, luftkonditionering och dusch med halvöppet tak. Lite myror kan man leva med så länge det inte är kackerlackor som kommer in!

Bubbles lägger stor vikt vid att göra så liten inverkan som möjligt på miljön, så man ser inga hus från vattnet och de källsorterar allt plus att de regelbundet plockar skräp både på stranden och i vattnet vid korallerna. Extra roligt är att de jobbar hårt för att övervaka och hjälpa nykläckta halvsköldpaddor att ta sig till havet, säsongen för det tar slut i september men enligt deras blogg finns det tre bon kvar! Hoppas, hoppas vi får se det en natt!

En sköldpaddsunge kläcks

En sköldpaddsunge kläcks

Sköldpaddsungarna springer mot vattnet

Sköldpaddsungarna springer mot vattnet

De har ett eget dykarteam som är godkänt av PADI och de håller både vanliga dyk och certifiering. Eftersom Dain och jag tog Open Water Diver Certificate när vi var på Bali 2009, så var det självklart att vi skulle dyka på den här semestern! Vi valde till en ”refresher course” för att inte kasta oss ut i vattnet och sjunka som stenar (det är ändå lite teknik för att finkontrollera hur man flyter). På eftermiddagen fick vi följa med på ett riktigt dyk vid Batu Layar på nordvästra tippen av ön, det var rätt dålig sikt bara… Bra karta över alla dykplatserna finns här. Imorgon blir det förhoppningsvis ett vrak, det finns två i krokarna.

Bubbles Dive Center

Bubbles Dive Center

Dive sites på Perhentian Island

Dive sites på Perhentian Islands

Som en liten avrundning kan jag dela med mig av den här pralinen… Vi sitter helt oprovocerande och solar när Dain upptäcker ödlan som klättrat över det fallna trädet i kanten av stranden.

Annonser

2 thoughts on “Bubbles Dive Resort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s