Från Kista till Pulau Perhentian Besar

Vår resa tog ca 20 timmar, med mellanlanding i Amsterdam och Kuala Lumpur. Det var rätt segt att vänta 3 ½ timme så nära vår slutdestination, speciellt eftersom det långa flyget tog nästan 12 timmar…

Trött Dain i KL

Trött Dain i KL

Regnskog mitt på flygplatsen!

Väl framme i Kota Bharu så möttes vi av den minsta flygterminalen jag varit på, det fanns en ankomsthall med två rullband för väskor och det var bara folk från vårt plan där. Väskorna dök upp bland de 10 första och vi hittade till en disk där man kunde boka ”airport authorized taxi” till hotellet. Det var nog bäst ändå på något sätt, man är inte så på alerten efter den resan.

Flygplatsen i Kota Bharu

Hotel Habib

Hotellet i sig var inget att klaga på… eller jo, lite småsaker: Fönstret vätte mot en smutsig husvägg, det fanns bara en begränsad toarulle, vi fick välja om vi ville ha lampan tänd eller ladda datorn och de festglada västerlänningarna i rummet bredvid höll igång hela natten och vi sov inte ett dugg. Fin första natt på resan – man kanske skulle kostat på lite mer.

 

Det finns en nattmarknad i Kota Bharu som jag först tänkte att vi skulle äta på, men med tanke på hur bleka och färska vi såg ut så var det nog ett säkrare alternativ att äta i hotellets restaurang. Det var faktiskt riktigt gott och personalen var hur gullig som helst, trots den spartanska inredningen. Jag beställde en färskpressad vattenmelon-juice till maten och det brukar ju vara citationstecken på både ”färsk” och ”pressad” i det här sammanhanget, men blev positivt överraskad då killen kom ut med en hel melon under armen och började dela den.

 

Vi tog en tidig frukost för att vara klara då chauffören skulle komma och plocka upp oss för att köra till hamnen i Kuala Besut. Det blev en vansinnesfärd i 80-100 km/h på småvägar med zick-zackande mellan bilar och motorcyklar, utan säkerhetsbälte. Bäst att man inte funderar så noga. Båtresan gick bra och vi insåg att det smartaste kanske hade varit att packa i ryggsäckar istället, när de skulla baxa ur min enorma resväska ur båten ner på sandstranden.

 

Nu koncentrerar vi oss mest på att ta det lugnt i en vecka, dyka lite och sola. Bilder får jag lägga upp när vi är på fastlandet, det går alldeles för långsamt här.

Annonser

One thought on “Från Kista till Pulau Perhentian Besar

  1. Hej på er båda två. Så roligt att få följa er resa. Det var en riktig överraskning att du började blogga om detta så jag också får vara med. Njut nu av varenda stund på dagen. Vi ser verkligen fram emot nästa rapport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s