Hej, det är jag

Det senaste året har inbjudit till flertalet tillfällen att blogga om, men som nyexad ingenjör på det första jobbet har varken tid eller ork riktigt funnits där… Jag har gått från att ha varit osäker och tafatt grön tjej i vuxenlivet till att känna mig mer säker både som person och på arbetsplatsen. Det är rätt skönt att bli stor även om det är läskigt att släppa greppet om den trygga universitetsvärlden och låta de yngre ta över rodret (jag dyker fortfarande upp som en joker ett par gånger om året dock, envist fastbiten i ett hörn).

Sedan jag började jobba den 3 juni förra året har månaderna rullat på och rätt var det var så hade vi bestämt, planerat och gift oss! Japp – jag är numera Fru Pauline Gustbée Nilsson, spexigt värre. Jag får ta och skriva om bröllopet en annan gång, kanske en regnig höstdag, för nu finns desto fräschare grejer på upprullning nämligen vår BRÖLLOPSRESA TILL MALAYSIA. Imorgon. Det är en 20 (tjugo) timmar lång resa… Elektronikprylarna går varma i sina laddare och packningen av väskan är inte ens påbörjad. Det är skönt att man har sina prioriteringar klara.

Google Maps över Malaysia

Lonely Planet Malaysia, Singapore & Brunei – check!

Kommer man från min släkt så har man åtminstone ett uns planeringsmani, och jag har starrat typ 100 platser på Malaysia-halvön som vi ska hinna till på tre veckor… Den tillhörande 76 sidor långa PowerPoint-presentationen kom till av bara farten. Men för att vara lite mer fria att göra som andan faller oss på, så har vi bara bokat hotell för den första veckan på norra östkusten. Resten av tiden är som man brukar kalla ”helt ostrukturerad” – jag känner ett litet obehag men inget som inte kan förklaras av mitt sjukliga kontrollbehov. Det blir som en terapiresa.

För säkerhets skull länsade jag halva apoteket på allt vad man kan behöva när man sitter i regnskogen och har blivit biten av ormar och malaria-mygg, slickat på en giftig groda samtidigt som man är dålig i magen. Bra att ha är då: myggmedel, Imodium mot magproblem, Ipren mot smärta (resulterar bara i magsår i kombination med alkohol till skillnad från Alvedon som kan ge hjärtklappning), Resorb mot vätskebrist, Otrivin nässpray, Bafusin mot halsont och så klart sårtvätt med tillhörande Första Hjälpen-kit.

Reseapotek med allt man kan behöva!

Jag känner mig odödlig.

Vi glider väl in på flygplatsen imorgon eftermiddag, härligt utsövda och hur pepp som helst! Fortsättning följer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s