Har blivit med jobb!

Inte vilket jobb som helst heller – ett riktigt jobb! Som civilingenjör! Utan att nämna några namn så kommer jag att bli projektledare på ett företag i Järfälla och min tjänst består av att övervaka, felsöka och leverera MEMS-produkter som utomstående företag beställer. MEMS står för ”MicroElectroMechanical Systems” vilket man kan säga är en typ av chip (halvledare) som tillverkas på kiselskivor. Komponenterna kan användas i alla möjliga typer av produkter, så det är varierande och alla komponent-batchar är individuella.

Det komiska var hur snabb rekryteringsprocessen var… Bellman, min handledare för exjobbet, rekommenderade företaget som en potentiell intressant arbetsgivare. Jag letade upp deras hemsida, blev hänvisad till ett rekryteringsföretag som hade annonser uppe på Arbetsförmedlingen. Så jag skickade ett mail som svar på annonsen för projektledare. En timme efter mitt mail gått iväg fick jag svar från en tjej på rekryteringsföretaget som ville att jag ringde upp, och hon tyckte jag skulle komma på intervju direkt. Det var den 28 april vi pratade på telefon och dagen efter åkte jag dit för en första intervju.

På fredagen, den 30 april, ringde rekryteringsföretaget upp mig och sa att jag gått vidare till en intervju på företaget där jag skulle få prata med ett par personer, bl.a. en tjej från HR och en av grundarna. Den intervjun var efter helgen på onsdagen den 5 maj. I själva verket fick jag träffa totalt fyra personer och det gick väl sådär. Man kan ju inte imponera på alla, tänkte jag och åkte till skolan.

Två timmar efter att jag åkt från företaget ringde HR-tjejen upp mig och sa att jag fick jobbet! Lite chockad och överväldigad över hur snabbt allting gått var jag, men desto gladare! En dag senare åkte jag tillbaka för att skriva på kontraktet och kl 9 på torsdagen den 3 juni börjar jag min första arbetsdag!

För att summera händelseförloppet: Skickade in ansökan onsdagen den 28 april -> Fick jobbet onsdagen den 5 maj -> Ett förlopp på EN VECKA. Det kallar jag effektiv rekrytering!

Annonser

2 thoughts on “Har blivit med jobb!

  1. Tjoho tjohej världens bästa tjej! Grattis igen!
    Jag känner mig lite vilsen (och naken, rädd, exposed) här i bloggen, den ser annorlunda ut…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s