Yokohama och Chinatown

I måndags hade vi en lugn dag i lägenheten, men vi åkte till Kichijōji på eftermiddagen för att shoppa lite kläder till Dain (!) och avslutade med en utsökt middag bestående av shabu-shabu och sukiyaki tillsammans med Tomoya på Nabezo.

Under tisdagen var vi nästan lika trötta, men kom till slut iväg till Yokohama vid lunchtid. Efter att vi ätit en omuraisu (omelett med ris inuti) så fick vi sällskap av Chihiro, som tog oss till Chinatown.

Omuraisu, bild härifrån.

Vi köpte ingenting i Chinatown, men det är alltid kul att gå och titta och faschineras eller förfasas över allt skräp de säljer där.

Sou Sou tillverkar moderna tabi, alltså ninjastövlar, med brokiga och färgglada motiv. Hade de inte kostat över 8000 yen (625 sek) så hade jag redan köpt några par…

För kvällsmat återvände vi till Shibuya där vi mötte Tomoya och hittade ett litet krypin precis bredvid Scramble Crossing. Vi beställde monja och okonomiyaki som vi tillagade själva på stekbordet! Varmt, men roligt och mycket gott!

Råa ingredienser till monja…
…som man steker på och formar en atoll med för att hälla såsen i.
Det ska inte svämma över :/
Jag steker monja också, den blev ätbar.
Okonomiyaki är fastare och skall stekas på båda sidor. Dain är koncentrerad till det yttersta inför vändningen…
…och väldigt nöjd när det lyckades!
Färdig okonomiyaki inklusive sås, majonnäs, sjögräsströssel. och torkade fiskflingor.
Annonser

3 thoughts on “Yokohama och Chinatown

  1. Ser verkligen gott ut. Du lyckades BRA Dain!Här i Växjö kryper temperaturen neråt. Just nu har vi -9 gr (mot +-0 mitt på dagen) o det väntas bli kaaalt framåt kvällen o natten. I morgon åker långfärdsskridskorna på. Vi ska fira nyår ute på landet hos vänner o åka skridsko före middagen.Gott nytt år på er!Kram Mia

  2. Vad mysigt det låter med skridskor, det är inte något jag åker så ofta. Hoppas vädret blir klart och soligt!Dain hälsar, och Gott nytt år till alla er också! Kram!

  3. Det ser verkligen gott ut. Hoppas vi får en chans att prova detta också. Åland är vitt och kallt det med precis som i Växjö. Vi får kika på raketerna inifrån. Gott Nytt År på er bådaKramar från din mormor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s