Julafton i Odaiba

Imorse sölade vi ordentligt, åt lussebullar och jag öppnade mina tre paket som jag samlat på mig. Sedan åkte vi till Odaiba för att gå på en Kurisumasu Deeto! Just Odaiba är en populär date-plats och på julafton är det nästan uteslutande par där. Man såg inte många som inte höll i hand med någon annan. Jag är så glad att jag kunde vara där med Dain!

Frihetsgudinnan
Inuti Aqua City finns typ tusen butiker, och en man som målade en spännande tolkning av Odaibas skyline. Såg lite vektoriserat ut, fast utan dator. Något jag skulle kunna tänka mig faktiskt. Andra roliga par-aktiviteter man kunde ha för sig var att bli avmålad av en karikatyrist tillsammans, fota sig vid alla populära foto-spots eller dela på en romantisk portion gyoza.
Konstnär som tycker om blått.
Kön till karikatyr-målningarna.
På övervåningen till Decks-huset finns nostalgimarknaden Daiba Itchōme Shōtengai, vilket betyder ungefär ”Daiba first city block shopping street”.
Mycket, eh… Traditionsenliga gelépuddingar.
Ramune, serious business.
Eller inte, egentligen.
Fuji TV Headquarters med klotet. Denna gång hann vi ta hissen upp till 25:e våningen innan de stängde!
Man kunde filma sig med kända nyhetsuppläsare om man ville.
Skymning över Rainbow Bridge och Tokyo Tower, från 25:e våningen.
Lite mörkare blev det innan vi kom ner till 24:e våningen och fotade samma vy.
Nere på marken igen tittade vi på den växande folkmassan bestående av par. Alla skulle fota sig överallt, speciellt vid respektive belysnings-spektakel.
Den här julgranen var populär och den var faktiskt lite häftig eftersom den visade ett rörligt och färgskiftande mönster.
Man kunde också fota sig i hjärtramen med granen i bakgrunden, men kön var lååång…
En sista bild på Odaibas skyline, bara för att bron var så fin och färgglad idag. Sist jag var där lyste den bara vit.
Nekotama Cats Livin, prylbutik med katt-tillbehör men även ett kattcafé!

Som avslutning på vår jul-date åt vi på elegant sushi-restaurang på tredje våningen av Hotel Grand Pacific. Restaurangen hette Ōshima Endomae-dokoro, och vi fick sitta precis framför kockarnas arbetsbänk som vid en bardisk. Vartefter gubben gjorde klar våra bitar så lade han dem på faten framför oss och förklarade vilken fisk det var. En kvinna i kimono kom in med de andra delarna av vår middag som var varm sake, förrätt (torkade räkor) och efterrätt (jordgubbar). Vi visste inte riktigt vad som var rätt och inte, men eftersom nära vänner skall äta sushi med händerna så började vi göra det varpå kocken utbrister: ”Aah, the japanese way!” Om det var för att de tyckte det var lustigt att vi gjorde fel på en så fin restaurang, eller om de var positivt överraskade att västerlänningar snappat upp reglerna för sushi-etikett har jag ingen aning om. Jag försökte släta över eventuella misstag med lite uppskattande fraser på japanska och de såg alla mycket glada ut.

Vi hade en förträfflig dag i Odaiba med fint väder och fina minnen, så en bättre julafton kunde vi inte ha haft!

Annonser

3 thoughts on “Julafton i Odaiba

  1. can't believe you had "ramune" in such a cold day!!I still have cold and have to stay home on christmas…and HI Dain! when are you heading to Kyoto? do you think I have a chance to see you two? hope you have fun! Happy Holidays!

  2. It was no so cold, not for us! *haha* The soda was just refreshing ;)We will leave for Osaka and Kyoto on December 30th, so hopefully you will get better until then!

  3. Pauline,du verkar blivit rena datingexperten!Jättefina bilder tillsammans med Dain.HälsarAK (från Muminland… sitter på Helsingfors flygplats med Mihoko och väntar på flyg till Tokyo)P.S. Vill du ha några "discount coupons" från vår tokyodate tidning? (Mihoko skrattar högt!!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s