Bada i kaffe, vin, sake och grönt te… Check!

I torsdags gjorde vi en lång endagsutflykt till Hakone, som ligger i den bergiga västra delen av Kanagawa prefektur. Dit kommer man genom att ta Odakyu line från Shinjuku station till Hakone-Yumoto station. Vi åkte den så kallade ”Limited Express Romancecar” som man fick tur-och-returbiljetter till för 870 yen (68 sek) om man även köpte ”Hakone Freepass” för 5000 yen (390 sek). Frikortet skulle ge oss rabatter på olika sevärdheter och gratis transportmedel borta i Hakone.

”High going SE” och ”Low going SE”, ungefär som inbound och outbound.

Efter 1 ½ timmes tågresa var vi framme och hade lite dötid innan vår minibuss till spa:t skulle komma. Vi passade på att titta runt lite kring stationen.

Smaskigt kastanjegodis som vi var tvungna att prova!
Vid 9-tiden kom dagens första buss, och vi gick på. Den gick i princip rakt västerut och tog bara knappa 10 minuter.

Vårt huvudmål var Himeshara Hot Springs, men de öppnade inte förrän kl 10 så vi köpte en kombi-biljett för både spa:t och Hakone Begonia Garden som låg ett stenkast därifrån. Kalaset kostade 1450 yen/person, men med frikortet blev det rabatterat till 1300 yen/person (drygt 100 sek). Rätt snål rabatt, men ändå. Vi fick faktiskt 50 yen rabatt på valfri fika i cafeterian också… *jihuu*

Jag får ingen julkänsla, undrar varför…
Det fina med den här blom-poolen var att vattnet circulerade och blommorna förflyttades hela tiden.
Mjukglass med grönt te och vanilj!

Efter en timme i det inte alltför imponerande växthuset fick vi äntligen gå och bada! Det var mycket mindre än Saya-no-yu Onsen som jag var på tidigare, och de hade bara en typ av vatten även om det var uppdelat i flera små bassänger och den inomhus hade både massagestrålar och bubbel. Temperaturen varierade inte mycket mellan de olika bassängerna heller, och de hade varken kallbad eller bastu vilket jag tycker var lite synd. Nu när jag är sån ”expert” på onsen, efter besök på två olika, så vet jag vad man kan förvänta sig… Och jag tycker nog inte det här var bättre än mitt första. Men det var ändå härligt att bada lite varmt!

När vi plaskat färdigt tog vi bussen tillbaka till Hakone-Yumoto och hoppade istället på Hakone Tozan Train som skulle ta oss till Gora. Det var ett riktigt lustigt tåg som sicksackade sig uppför bergssidan. Jag tror det tog ungefär 40 minuter och då bytte vi spår 3-4 gånger på vägen…

Vi stannade i Gora länge nog att äta lunch på en restaurang med kufisk inredning. Men maten var god och när jag sprang tillbaka med en 1000 yen-sedel som vi fick för mycket i växel, gav de oss varsin satsumas som tack!

Mätta och lite varmare i magen återvände vi till stationen för att ta nästa färdmedel, Hakone Tozan Cablecar, till Sounzan. Restiden var bara 10 minuter och det var ungefär så länge vi stannade där också. Förutom en mulen utsikt över landskapet var det inte så mycket att se.

Det var ju vackra höstfärger i varje fall!

Vi klev på Hakone Ropeway som tog oss till Owakudani på ytterligare 10 minuter.

130 meter under oss här ligger Owakudani Smoke Area, där de verkar få svavel ur marken om man baserar den vilda gissningen på dels doften och dels de gula högarna.
Första gången jag fick se Mount Fuji!

Vi pausade för en kopp kaffe i stationshusets ”Sky Restaurant” med utsikt över den rykande och mycket aktiva vulkanen. Om inte alla fönster hade varit immiga, vill säga. Men vi öppnade helt fräckt ett av dem för att titta lite.

Tydligen så kunde man tagit en 15 minuter lång promenad på Owakudani Walking Course bort till ett ställe som erbjuder kurotamago, vilket är en typ av ägg som hårdkokats i en varm källa. Skalet blir svart av mineralerna i vattnet och det sägs att det bringar tur om man äter ett sådant.

Vi hade i vilket fall ingen lust att gå längre än nödvändigt utomhus på toppen, för det blåste en isande kall vind som trängde igenom allt man hade på sig. Vi hoppade på nästa linbana till Togendai på 20 minuter.

Togendai var inte heller så spännande, så vi ställde oss i kön till pirat-båtturen (även kallad Hakone Sightseeing Cruise) som gick över Lake Ashi till Hakone Machi och sedan Moto Hakone-ko. Vi gick av på det första stoppet efter 40 minuters båtresa, där vi hade ungefär 3 minuters solsken på däck innan blev det mulet igen.

Odawara Castle Donjon på avstånd.
Vi hade också väldigt roligt åt den här skylten som satt ovanför ett vägguttag…
Skeppet heter ”Wasa”… Jag undrar om de vet hur det gick med det riktiga Wasa-skeppet?

Vi kom så småningom fram till Hakone Machi, tittade i souvernir-butiker och tröttnade rätt snabbt på det. Snart satt vi på Hakone Tozan Bus som tog oss till stationen Hakone Kowaki-en Yunessun.

Yunessun är ett kombinerat äventyrsbad där alla badar tillsammans (iklädda badkläder) i direkt anslutning till ett separat onsen som heter Mori no Yu (utan badkläder och separerat män och kvinnor).

Prislista från deras hemsida.

Även om Mori no Yu såg väldigt fint ut så hade vi större lust att prova äventyrsbadet. Vi köpte biljetter till enbart Yunessun-delen som kostade 2800 yen (ca 220 sek) efter avdragen rabatt – annars kostade det 3500 yen. Trots det lägre priset så sved det lite att betala eftersom vi bara hade en timme att bada innan stängning. Varför var vi så ivriga att prova Yunessun då? Se bara på de här tema-baden!

Charcoal Spa
Wine Spa
Green Tea Spa
Coffee Spa
Japanese Sake Spa
The God’s Aegean Sea

Det var absolut en rolig upplevelse och värt att prova, men det enda vattnet som luktade äkta var kaffe-badet. De andra var riktigt fake och speciellt doften av vin-vattnet gjorde mig illamående (så man kunde inte vara i så länge). Men de hade massor av andra bassänger med vanligt vatten också som var riktigt fina (om det var vatten från varma källor vet jag inte). Åker gärna tillbaka och provar onsen-delen nästa gång, bilderna från deras hemsida ser lovande ut!

The Cypress Bathtub
Roten Buro outdoor bathing
Uchi Yu – Large indoor bathing room
Private Bath room ”Kutsurogi” or ”Yutori”
Sauna Room

Efter badet tog vi oss varsin Ramune i Yunessun’s Mio Mall, min var med Hello Kitty!

Vi tog Hakone Tozan Bus igen, den här gången hela vägen till Hakone-Yumoto. Vår plan var att äta middag i närheten av stationen tills vårt tåg skulle gå tillbaka till Shinjuku vid 22-tiden. Detta grusades dock snabbt eftersom inte en enda restaurang verkade vara öppen efter kl 18. Katastrof! Men vi kunde boka om våra biljetter och åt i Shinjuku istället.

Tack Wille för alla fina bilder! (Det är typ 70/30 mina och hans…)

Annonser

3 thoughts on “Bada i kaffe, vin, sake och grönt te… Check!

  1. Hur orkar och hinner du med allting? Nu får du nog vila en vecka, hi hi. I alla fall så vet jag ´ju nu hur min trädgård skall se ut nästa år. Jag behöver kanske köpa till några begonior. Tack för att du visar så mycket för oss.

  2. Vad kul med linbanan! Vad fin utsikt det var! Du är så tuff som vågar ta dig fram med alla möjliga bussar,etc. Kram, mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s