Akihabara är nu finkammat

Jag skriver lite i efterhand eftersom Wille och jag har vafrit fullt upptagna med sightseeing denna vecka… Men nu sitter han på planet hem och jag återgår till mitt halvårs solo-liv i Tokyo. Nå. Onsdagen dedikerade vi helt åt Akihabara, där man kan finna alla former av elektronik, maid cafes, anime/manga och porr. Vi var båda intresserade av allt utom det sista, men hur det än är så har nästan varje butik en liten hörna reserverad för detta. Ibland är det inte ens en hörna utan placerat på en hylla mitt i butiken bredvid USB-minnen eller helt oskyldig manga – så att man inte behöver skämmas för att man ”råkade” hamna där.

Reklam och karta över områdets alla caféer med maid-tema. Det är en hel del…
Jag såg tillfället att använda min kostym en gång till, och på samma gång smälta in lite bättre med alla tjejer som står i gatuhörnen för att dela ut reklamblad för sina maid cafes.
Vi fikade ju på Tully’s, men hittade kort därefter Linux Cafe vilket kanse hade varit häftigare och definitivt nördigare.

Det finns gott om butiker med manga, det vill säga vanliga comic books (tecknade serier) eller artbooks. De kan se ut lite såhär.

I samma typ av butiker har de ofta en sektion anime, den animerade formen av manga. Även här finns alla genrer och man får titta lite försiktigt runt hörnet om man är av den känsliga sorten.

Spel baserade på anime eller anime baserade på spel är inte ovanligt, så det finns det också gott om (med 18-årsgräns för den som är intresserad). Populära spel är annars så kallade dating sims som inte helt oväntat simulerar progressionen av spelarens romantiska förhållande till en eller flera virtuella karaktärer. Det finns många ensamma män i Japan…

En trailer för spelet 3D Dot Game Heroes, som för övrigt verkar riktigt coolt.

Förutom dator-/konsolspel så har de diverse spelhallar man kan rasta sig i, bland annat pachinko (en variant av flipperspel), UFO catchers (grabba-saker-med-klo-apparater) och andra typer av arkadspel. Men det är egentligen inte vanligare med spelhallar i Akihabara än någon annanstans, de finns i stort sett över hela Tokyo.

Akiba Crane Lab
Snygga förvaringsboxar utanför pachinko-hallen.
Ovanför entrén: ”Game Corner – Tokyo Leisure Land”

Om man nu gillar anime och spel så mycket att det tar upp all ens tid, varför inte dekorera hela sitt hem med figuriner och andra prytlar med kända karaktärers nunor på? Garanterat bot mot flickvänner som är mindre nördiga. En utmärkt butik för detta syfte är Mandarake, som även finns i Shibuya och Ikebukuro. Men många små butiker i krokarna är billigare så man ska inte fastna där.

Men man ska inte misströsta om inget av det ovan faller en i smaken! Det finns många andra saker man kan shoppa i Akihabara, och dem hittar man lättast i små butiker.

Saker med bröst… I alla kreationer du kan tänka dig.
Efter att ha köpt musmattan ovan kanske man inte har en flickvän att vila huvudet i knät på, och då kan man ju köpa detta portabla flickvänsknä (ombloggat tidigare).
Ni har säkert hört talas om helkroppskuddar med mer eller mindre lättklädda tjejer, och naturligtvis hittade vi sådana också!
T-shirts med roliga motiv!
*fniss* ”Eye crasher”…
Musik med snygga fodral.
Och annat svårplacerat junk…

Vi tog en fika mitt på dan, och vandrade mycket fram och tillbaka för att vara säkra på att inte missa något. Här är en samling bilder från vad vi såg.

Maids!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s