Yokohama och kusten

Under lördagen var jag och Mustafa i Yokohama med min nyfunna vän på Waseda, Chihiro (kallas ”Sen”, precis som Chihiro i Spirited Away). Dit kommer man om man åker Tokyu-Toyoko line från Shibuya, hela vägen till Yokohama men sedan sitter kvar några stationer till då linjen övergår i Minatomirai line. Mustafas guide hade rekommenderat oss att gå av på stationen med samma namn, Minatomirai. Vi gick ut mot Queen’s Square.

Allt var väldigt påkostat och nybyggt, Chihiro sa att Yokohama nyligen har satsat massor av pengar för att rusta upp området och göra det till ett attraktivt turistmål. Staden ligger faktiskt i Kanagawa prefektur och den här hamnen var den första som öppnade upp för utlänningar under mitten av 1800-talet, efter att Japan varit helt isolerat. Detta syns tydligt på bl.a. på att den Chinatown som ligger i området är Japans största, och tydligen en av världens största också.

Annat sevärt på väg till hamnen är nöjesfältet Yokohama Cosmo World, med pariserhjulet Cosmo Clock 21 som även är världens största klocka. På natten är det upplyst med varierande mönster och färgspel. Jag kände genast igen det från när jag var här med HMS Carlskrona – vi låg förtöjda på andra sidan hamnen och den ljusföreställningen var det som var minst ointressant att titta på då man gick vakt 2-timmars pass på kajen…

Jag tycker hotellet InterContinental Yokohama Grand (det segelformade huset i bakgrunden) påminner en smula om Burj Al Arab i Dubai, håller ni inte med?

Annars finns också Yokohama Landmark Tower, Japans högsta byggnad på 295.8 meter.

Cool bro för fotgängare.

Så småningom nådde vi hamnen och de före detta tullhusen Newport Pier Tax Keeping, som nu är restauranger, caféer och butiker.

Sen kom vi till Chinatown! Vi var inte där så länge så jag upplevde det inte som särskilt stort, men det fanns gott om smaskiga gatukök och exklusiva restauranger som jag måste komma hit och prova någon gång.

Nedan: Yokohama Masobyo, kinesiskt tempel.

Chihiro tyckte att vi skulle se shoppinggatan Motomachi när vi ändå var i området, och det låg precis utanför Chinatown.

Vi återvände till Minatomirai station och ställde oss i närheten av Landmark Tower för att beundra utsikten…

Nedanför den hissnande höga byggnaden ligger Dockyard Gardens, som namnet avslöjar tidigare var en docka i anslutning till havet. Där tillverkades båtar när dockan var torr, och sedan var det bara att släppa in vatten och låta den glida ut i havet! Nu har de tagit vara på den speciella arkitekturen och tryckt in restauranger lite här och var. Chihiro skulle hem, men Mustafa och jag var hungriga. Våra tunna plånböcker tvingade oss dock vidare mot Queen’s Square

Det blev inte Hard Rock Cafe, men L’Omelette som hade den japanska specialvarianten med tomat-risfylld omelett, hamburgare och någon brun sås.

Proppmätta åkte vi åt varsitt håll, och jag gick av i Shibuya för att träffa Kai med kompisar som satt på en pub. Men det blev en tidig kväll den här gången.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s