Tokyo Tower och obscen inredning

Hela måndagen satt jag i mitt rum och läste, så inget intressant att rapportera därifrån. Idag däremot så hade Feel Japan anordnat en utflykt till Tokyo Tower i närheten av Roppongi. Man kan t.ex. göra som vi och åka Hibiya Line till stationen Kamiyacho. Så här ser det ut lite på avstånd och sedan i grodperspektiv…

Tornet ligger tvärs över gatan från den här arkitekturmässigt nytänkande byggningen. Allt måste verkligen vara så miljövänligt nu för tiden!

Nedanför tornet såldes inte helt oväntat biljetter men man kunde även fota sig framför en skitful skärm eller få se lite reklam för tornets maskotar ”The Noppon Brothers”…

Eller är det bara jag som måste bita mig i tungan för att inte lägga dit ett ”s”? Se på dem bara, hudfärgade och allt!

Vi var bara uppe på ”Main Observatory”, som ligger 150 meter upp, och det betalade vi 820 yen (drygt 60 sek) för med studentpris. Därifrån kan man se 360 grader runt hela Tokyo. Om man betalade 600 yen (45 sek) ytterligare så kunde man få åka upp till 250 meter till det så kallade ”Special Observatory”.

Tornet är totalt 333 meter högt, något högre än Eiffeltornet på 320 meter. Och vi började klättra…

…tills vi kom till våningen ovanför fyran (som för tydlighetens skull heter ”R”). Det var där den riktiga klättringen började och det var därifrån man betalade. På R-våningen fanns även en stor öppen yta som de kallade ”Event Space” med lite cirkusunderhållning och ett patetiskt nöjesfält som förmodligen stått där sedan tornet öppnade 1958.

Sedan började vi gå uppför de riktiga trapporna…

…och vips var vi uppe på det 600:ade steget och fick ett fjantigt litet certifikat för den rätt så obetydliga ansträngningen. Vi var ju egentligen bara halvvägs upp! Utsikten var fin trots allt, även fast jag nog ska upp till den högsta punkten nästa gång. Dit finns det bara hiss.

Väl nere igen!

I samlad grupp gick vi hela vägen till Roppongi Hills, vilket med en längre promenad i fel riktning tog oss uppskattningsvis en timme.

Det var riktigt modernt hela området, lyxigt formgivet och vackert upplyst på kvällen! Jag måste tillbaka dit på dagtid och fota, för utan stativ lyckades jag inget vidare. Vi var i varje fall utsvultna och kom äntligen fram till vår restaurang för kvällen: Chinese Café Eight tvärs över gatan från Hyatt Hotel.

*ruskar på huvudet och gnuggar sig i ögonen* Ursäkta, men vad hänger det för dekoration bakom vår kocken som skär upp Peking-anka till oss? Vi tar en närmare titt.

Mmm… Smakfullt. De var i varje fall konsekventa med inredningen – inte ens på toaletten fick man vara ifred. Och hur hör detta ihop med kinesisk mat, någon som vet?

Kom på att jag kanske borde censurerat bilderna… Men det är ju konst, eller hur? Jag kommer förhoppningsvis att ha den här vackra bilden i minnet, istället för restaurangens väggdekorationer, när jag ser tillbaka på den här dagen. Kanske.

Vad är det för fel på den här dagen?! Trodde att det var Silver Week, inte något annat.

Annonser

6 thoughts on “Tokyo Tower och obscen inredning

  1. *hehe* Jo det var lite extremt… Tintin! Jag känner mig lite smått obekväm att fota tjejer i åldern 18- och deras skoluniformer, hur gulliga de än är! Jag ska bättra mig ;)

  2. Hej!Allt du gor ser helt fantastiskt roligt ut! Kanns som att det ar mycket mer an bara sta i labbet, och tur ar ju det.Vad har varit de storsta problemen? Spraket kan jag tanka mig..?

  3. Jo språket är helt klart ett hinder, jag har knappt vågat prata något alls och panikar så fort någon pratar japanska med mig. Så jag måste komma över den här rädslan för att säga fel, och be folk prata långsammare helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s