Japan Beta version 2

Med fantastisk timing anlände mina officiella antagningspapper till KTH den 2:a juni, samma dag som vi på morgonen flög til Texas för 3 veckors semester… Man kan inte annat än dra på munnen åt ironin. Så jag måste alltså vänta tills jag kommer hem innan jag kan posta min visumansökan hos ambassaden.

Som om inte detta vore frustrerande nog så får jag den 10:e juni ett mail från National Student Information Center (Nasic), där de påminner att min ”Housing Questionnaire” ska vara inlämnad den 12:e juni. Vilken himla Housing Questionnaire?!! Jag har inte sett skymten av dylikt dokument, och inte kan de väl vara så osmidiga att de skickar papper med så snäv deadline tillsammans med mina antagningspapper? Jo, tydligen… Det var precis vad de hade gjort och såhär såg tabellen ut som jag inte hade fått än:


Varför i hela fridens namn har de inte skickat dessa papper tidigare, tja säg då jag skickat in min ansökan i Februari kanske? Jag fick lite smått panik då Mr. Yonaga i mailet specifierade att de absolut inte tog emot några ansökningar som kom in försent. Vad händer då? Får jag inget boende? Jag skickade mail till alla personer jag kunde tänka mig, inklusive stackars Cristina på KTH (internationella koordinatorn). Det var då hon berättade om den andra blanketten som skulle lämnas in senast 12:e juni… Adressformuläret, vilket är det? *gaah* Mer panik!

Men hjärtsnörpet avtog lika snabbt som det uppträtt, då Mr. Yonaga skickat mig boende-enkäten elektronikst och Cristina gav mig adressformuläret. Med lite trix och jox för att fylla i mina uppgifter i elektroniska dokument som egentligen skall skrivas ut och faxas (ärligt talat, vem använder fax nu för tiden?) så lyckades jag klicka iväg blanketterna till rätt (tror jag) personer på Waseda.

Avslutningsvis tänkte jag bara dela med mig av några godbitar från boende-enkäten, den var ändå rätt humoristisk…

När jag går och lägger mig? Om jag har höjdskräck? Vilken religiös tillhörighet jag har? Om jag är en optimist eller pessimist?!
Kom igen, behöver de veta detta? Det gör mig lite skeptisk till vad det är för folk de kan trycka ihop mig med, högst upp i ett 40-våningshus. Så jag svarade att jag dricker regelbundet, går och lägger mig 5 am, tar medicin regelbundet och är en ”not quiet” person. Hoppas jag hamnar i fest-korridoren! (Eller kanske inte, ändå…)

Annonser

3 thoughts on “Japan Beta version 2

  1. Kunde du inte fyllt i att du är asatroende? Bär hjälm med horn samt dricker mjöd till varje måltid? Att du i Sverige bor i ett långhus…

  2. Finns det ingen ruta för "Jag förväntar mig massor av gäster och behöver därför minst 120 kvm boyta, med dubbla sovrum och festhall"?Jag antar att det gjorde det och att du kryssade i den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s