HOBBY: Inredning Sovrum + Fest

Efter två månader av glest spridda timmar av arbete med sovrummet, så har vi nu lyckats åstadkomma en vrå som faktiskt är riktigt mysig! Detta är hur resultatet blev…

…och den här bilden från IKEA visar idén vi utgått ifrån:

Jag gillar tanken att man har en omhuldad nisch som man sticker in huvudet i för att få lugn när man ska sova – som en struts, ungefär. Det bästa är att vi har gjort allt själva, och vi skäms inte för att skryta om det… Vi började med att lägga ekparkett precis när vi flyttat in, för 1 ½ år sedan. I juni i år började vi måla alla väggar mörk-beige. Så snart färgen torkat smällde vi upp garderobsväggen på nästan ingen tid alls. Jag har dessutom alltid velat göra en fondvägg, oavsett vad ”experter” inom inredning säger är inne eller inte.

Tapeten köpte vi på Målarmästarn’s Färgbutik i Enskede. Designen kommer från DecorMaison, och om någon skulle vara intresserad så är referensnumret 2237.

Vi hade tidigare mitt enormt ergonomiska hörnskrivbord iskrämt i hörnet under fönstret…

…men nu har vi istället tryckt in datorn i garderoben längst till vänster (minsta möjliga ergonomiska lösning, däremot mest utrymmessparande). Så nu ser det ut så här:

Meningen är själfallet att den ekfärgade hurtsen ska bort (nån som behöver en?), och fler tavlor med fördel sättas upp. Så långt har vi inte kommit än. Men Zimbas hus har fått flytta in till oss, så att han slipper håra ner skrivbordsstolen. Hrm. Vad som är det bästa med att skrivbordet är borta, är att vi nu fick plats med en monstruöst stor 180-säng. Bekvääääääämt.

För att vi skulle kunna skryta för alla vi känner så höll vi så klart lite festligheter, där vi även bjöd på lite (och jag hade inte alls stått och fixat i fem timmar) plockmat. Observera Dains hemmagjorda salsa i den vita skålen! Säg helst att den var det bästa ni smakat någonsin, även om ni inte var på festen… Han är mäkta stolt :)

Vad mer som serverades var mini-köttfärspiroger, laxrullar med wasabi-kesella-dill-röra, köttfärscigarrer, halloumi-ruccola-tortillabitar och så klart dipp med snacks och kex! Tror våra gäster gick hem ohungriga i alla fall.

Om man ser till andra sovrumsinrednings-stilar så finns mycket intressanta variationer. Ta till exempel denna futuristiska ägg-säng:

Lomme-sängen har inbyggd elektronik och bekvämlighet. Artikel finns på DoobyBrain.com.

Eller om man alltid sover i fosterställning, så kanske den här sängen är för dig? Artikel från TechEBlog.

För optimerat sovrumsutrymme, skulle den här tetris-liknande bokhyllan/sängen kunna vara något. Artikel från Freshome.

Men varför tänkte jag inte på den här fängelse-cell-looken?

Eller den här mysiga inredningen?

Båda ovan ur artikel på The Contaminated.

Men man kanske är typen som gillar jakten men också vill behålla fångsten. Och då kanske denna uppställning kan ge förhållandet en andra chans… Artikel från electro^plankton.

Annonser

4 thoughts on “HOBBY: Inredning Sovrum + Fest

  1. Sköna sängar hördu! Förutom tetrismadrassen och fängelset förstås… På tal om salsan, det var det bästa jag har ätit på väldigt länge :) faktiskt. Må solen skina över er i Texas. ^_^

  2. Det kom en fråga i ett nyare inlägg om hur vi gjort garderobsväggen, så jag postar svaret här också!Sängen består endast av två stycken 80 cm breda resårbottnar från IKEA. Garderobsväggen har vi byggt av en 100 cm bred dubbelgarderob på ena sidan och två 50 cm breda enkelgarderober på andra sidan (så får man in datorn i den ena och slipper se den).Då vi inte tyckte att IKEA hade några bra överskåp som skulle passa hålet på ca 180+ cm, och med samma djup som garderoberna på sidorna (55 cm), så köpte vi en vanlig 50-garderob och lade den ned. Vi borrade fast två längsgående plankor på den långsida som skulle vara mot taket, och ”hängde” garderobsstommen på de andra två som redan står på golvet. Sedan har vi säkrat den mot väggen också, men man kan nog inte lasta så tungt i den.Inuti den liggande garderoben har vi satt fast hyllplan så att de delar av tre ungefär lika stora utrymmen inuti, och sedan sågat upp en vanlig 50-garderobs lucka i samma storlek som utrymmena. Det kan vara svårt att få skarvarna snygga, men vi köpte kantlister för att jämna ut ojämnheterna.

  3. Om spottarna som jag glömde förklara… Det är ett tre-pack spottar som vi köpte på Bauhaus. Vi monterade upp dem på undersidan av den liggande garderoben och ledde in kablarna i den ena av de stående där det fanns eluttag.Sedan köpte vi vanlig vitbetsad väggpanel och satte upp bit för bit på garderobsytan där spottarna satt. Vi var tvungna att köpa en speciell borr som kan göra stora runda hål, men det finns på t.ex. Clas Ohlson. Det är lite trixigt att inte få panel-plankorna att spricka när man borrar, men å andra sidan är de inte så dyra. Kolla så att de har nedsänkta fåror på baksidan så att sladdarna har någonstans att gå annars måste man göra en centimetertjock luftficka för dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s