10 udda saker från Japan

# 10 – Lucky Cat Tea Pot


Inköpsställe: J-List (LÄNK till objekt)

Lyckokatten är mycket vanlig i många restaurangentréer eller hem. När koppen inte används för att dricka ur, förvaras den upp-och-ner (rättvänd?) på en liten dyna för dekoration.

# 9 – Ninjastövlar (”Tabi”)


Inköpsställe: J-List (LÄNK till objekt)

Sitter åt om foten som strumpor, fast har en tjock gummisula och stortån är separerad från de andra tårna. De riktiga ninjorna förr i tiden bar tydligen såna på riktigt, men de används också fortfarande idag av arbetare som behöver vara smidigare på fötterna. Och till Cosplay, kanske?

# 8 – ChestRest musmatta


Inköpsställe: ChestRest.com (LÄNK till objekt)

En sån här köpte jag faktiskt till Dain för länge sen… Den är otroligt bekväm med de två silikonkuddarna. Dessa är passande nog klädda med ett motiv som får en att härleda till ett par bröst.

# 7 – Super Mario Soundrop


Inköpsställe: J-List (LÄNK till objekt)

Nu finns åtta olika välbekanda ljud från Nintendos Super Mario Bros tillgängliga i en liten nyckelring. De som finns är: 1) START; 2) MEGA; 3) JUMP; 4) COIN; 5) 1UP; 6) CLEAR; 7) MINI; 8) MISS! …och man behöver bara trycka på knappen på nyckelringen under 1 sekund så kan vad som helst få lite ljudeffekter. Ljuden kommer från Nintendo DS version av spelet, ”New Super Mario Brothers”.

# 6 – Nyanko Cafe no Maki


Inköpsställe: J-List (LÄNK till objekt)

Nyanko-katterna är publicerade av San-X, och de tycker om att klä ut sig i heltäckande kostymer i form av sin favoritmat. I den här boken klär de ut sig till bakelser som är speciella för Japan.

# 5 – Plastpurjo


Inköpsställe: J-List (LÄNK till objekt)

Efter att karaktären Orihime i Bleach snurrade en purjolök i ett avsnitt, så lades den korta sekvensen upp som ett oändligt långt upprepande Flash-klipp.

Purjolöken har fått en annan innebörd för Internet People efter det, och det säljs alltså även elastiska plastpurjos så att man kan leka LEEKSPIN själv.

# 4 – Bust Emperor

Inköpsställe: J-List (LÄNK till objekt)

En byst gjord på helmålad PVC-plast föreställande, ja, en kvinnlig person i bikini. Det finns så klart alla möjliga former och färger på dessa! Man får välja mer eller mindre verklighetstroget, jag tyckte den här var lustigast…

# 3 – Portabelt flickvänsknä


Inköpsställe: J-List (LÄNK till objekt)

Det börjar bli riktigt sjukt, men fortfarande komiskt! Om man är ensam och ändå tycker det är mysigt att gosa i någons knä så kan man ta fram sin skumgummi-flickvän. Eller i alla fall hennes ben, så slipper man tjatet. Eller?

Det finns en liknande för tjejer också, en mysig kudde som till och med kan hålla om en när man sover. Har inte hittat något inköpsställe dock.

# 2 – Samurajöronskrapare

Inköpsställe: J-List (LÄNK till objekt)

Om man tycker det är slöseri att slänga tops efter att man änvänt dem en gång, så kan man köpa en mer påkostad öronskrapare. Denna i form av ett samurajsvärd, som man kan stoppa tillbaka i skidan för förvaring. *örk*

# 1 – Bajshatt


Inköpsställe: J-List (LÄNK till objekt)

I Japan är bajs tydligen lyckobringande, för ordet för det på japanska (”unchi”) är snarlikt ordet för tur. Den här plysch-hatten brukar väl inte vanligtvis bäras av alla japaner, men det är mer osannolikt att det skulle hända i Sverige. Om man inte försöker vara lite lustig förstås. Så vinnaren på min lista över bizarra saker från Japan!

Annonser

One thought on “10 udda saker från Japan

  1. Pingback: Akihabara är nu finkammat | Pauline Gustbée Nilsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s